Het verhaal achter ik ben muzikant

15-05-2020 | Nieuws

In 2018 deed ik mee als gitarist aan de musical Jesus Christ Superstar, een project van een aantal middelbare schoolvrienden. Dat project werd zo een succes dat alle deelnemers én de bezoekers van de show meer wilde dan een eenmalig project. Al snel liep ons ‘vriendenproject’ uit de hand… We wilden meer!

Niet lang na de uitvoeringen van Jesus Christ Superstar, volgden een aantal nieuwe projecten. Er was echter één uitdaging: de juiste muzikanten en vocalisten per project vinden… Via ons eigen netwerk kwamen we tot een flinke lijst, maar het vergroten van je muzikale netwerk is ook wel zo leuk natuurlijk. Ik kreeg de opdracht mee om meer orkestleden te werven en de pool van muzikanten te vergroten. Ik vroeg mezelf af: “kun je online zoeken naar muzikanten die voldoen aan een aantal eisen?” Het antwoord bleek al snel nee te zijn. Tuurlijk, er zijn geweldige Facebookgroepen met een waanzinnige hoeveelheid leden. Maar daarin kun je niet zoeken naar mensen, enkel reageren op berichten van leden.

Via Facebook, online oproepjes en ons eigen netwerk kregen we toch zo’n 50 auditanten bij elkaar, maar we hadden natuurlijk geen idee wie we écht voor ons kregen. De auditanten kwamen vanuit alle hoeken van Nederland. Ondanks de mooie opkomst, konden wij niet alle open plekken vullen.

Wel vervelend dat je een zaal huurt, 50 mensen op auditie laat komen vanuit het hele land en dan een groot deel van die mensen weer teleurgesteld naar huis moet sturen. Dat moet toch eenvoudiger kunnen?

“Ja, dat kan!” – dacht ik. En zo is ik ben muzikant geboren.