Profielfoto

Harmke van Olst

  • Groningen
  • Zang

Over mij

Harmke van Olst

zoekt naar jazzmuzikanten of andere interessante projecten

Hoi, ik ben Harmke en ik vind het heerlijk om te zingen!

Ik hou van allerlei muziekstijlen maar jazz ligt echt in mijn comfort zone. Het lijkt me dan ook heerlijk om in een jazz duo trio of combo te zingen en wie weet kom ik via deze weg de juiste muzikanten tegen 🙂

Zo nu en dan schrijf ik eigen nummers waarbij ik mijzelf begeleidt op gitaar en een enkele keer heel minimaal op piano. Ik vind het leuk om te experimenteren met meerstemmigheid en sfeer. Vroeger maakte ik vooral melancholische nummers met een donker randje. Nu wil ik er meer lichte energie in hebben alhoewel ik een donker randje nog steeds aantrekkelijk vind.

Door de jaren heen heb ik verscheidene samenwerkings experimenten met muzikanten gehad. Van eigen muziek tot het schrijven en zingen van een paar nummers voor een punk/metal bandje die mij al snel ontsloegen omdat ik de muziek ontpunkte 😉 Een jazz repertoire en optreden met een pianist. Een half jaartje in een bluesband wat super tof was maar minder voor mijn oren..wel een tof optreden op Schiermonnikoog wat me deed beseffen dat ik optreden echt leuk vind!

Maar omdat ik het erg belangrijk vind om mezelf goed te horen als ik met anderen muziek maak en liefst ook zonder oordopjes zing, ben ik echt op zoek naar muzikanten die het volume wat lager houden. Iets richting jazz bijvoorbeeld maar het zou bijvoorbeeld ook interessant zijn om mijn eigen nummers met goede muzikanten te kunnen uitvoeren.

Keep in touch