Profielfoto

Dirk Lammers

  • Amerongen
  • Basgitaar, Drums, Orgel

Over mij

Dirk Lammers

Bandleider van Tunes Of Yesterday

Dirk Lammers is een gitarist, die op 16-jarige leeftijd begon met gitaar spelen. Een vriend leerde hem de basisakkoorden, maar toen ze nadachten over het beginnen van een bandje ging Dirk basgitaar spelen. Zijn eerste basgitaar werd gecreëerd door van een 6 snarige EKO-gitaar een 4 snarige bas te maken.

Hun eerste bandje droeg de naam “The Frug” wat in die jaren in de USA een bekend dansje was.

Met die band is in wisselende samenstellingen in de jaren 60 regelmatig opgetreden. Begin 1970 werd de naam “Augur Kennat Blues Band” omdat de solo gitarist destijds – Arnold Wierda – graag blues speelde.

Jaren gingen voorbij waarbij Dirk alleen maar tijd had voor z’n gezin en werk. Een paar maal kwam “Augur Kennat” bijeen om een reünie optreden te verzorgen, veelal bij de reünies van Jeugd sociëteit De Bilt, waarvan de groep “de huisband” was.

Na z’n pensionering besluit Dirk om z’n muziekhobby weer op te pakken en gaat hij opzoek naar aansluiting bij een reeds bestaande groep. Hierbij probeert hij zijn idee: – muziek spelen uit de vijftiger jaren waarbij met korte verhalen en anekdotes een muzikaal verhaal ontstaat – bij die bandjes te introduceren.

Uiteindelijk ontmoet hij een groepje dat zijn plan ziet zitten en met hen werkt hij het plan uit.

Na wat wisselingen bestaat de groep uit, zanger, zangeres, slaggitarist, sologitarist, drummer en basgitarist.

Het eerste optreden is in besloten kring op 8 september 2017, waarbij blijkt dat er veel potentie in de groep zit. Op 20 januari 2018 verzorgd de band een muziekavond voor een sociëteit in Huis Ter Heide, maar bij beide optredens speelden ze wel de muziek uit de jaren vijftig, maar zonder de bijbehorende verhalen.

Dirk besluit om de verhalen en anekdotes d.m.v. filmbeelden te laten zien en schrijft bij ieder nummer een verhaal en zoekt daar filmbeelden bij. Het eerste echte optreden met deze filmbeelden is op 14 April 2018 in het Torenlaan Theater in Zeist. Het concept blijkt een enorm succes, de lovende reacties van zowel jonge als oudere luisteraars, beloven een mooie toekomst voor dit concept.

In mei 2018 besluit de drummer, bij wie ze ook thuis repeteerden dat hij ermee stop, want hij vindt dat de band een betere drummer verdient. De zangeres heeft thuis een mooie ruimte dus voortaan repeteren ze in Soest. Dirk vraagt drummer Co Achterbergh waarmee hij in “Augur Kennat” samenspeelde of hij het concept ziet zitten en Co sluit aan bij de groep. Op 22 september 2018 wordt er opgetreden in Den Dolder zonder de verhalen en filmbeelden en op 16 februari 2019 in Maarn, met de verhalen en filmbeelden.

De sologitarist wil eigenlijk niet meer optreden als er steeds verhalen tussen de nummers verteld worden en de zangeres wil eigenlijk wat meer met haar vocale talenten gaan doen, dus op 27 augustus 2019 valt het besluit de band gaat uit elkaar. Co, Freek, Dirk en Mike besluiten door te gaan met het concept.

Acht optredens volgen na deze beslissing, waarbij ook in de Corona periode buitenoptredens worden verzorgd. Begin 2022 besluit zanger Mike dat hij het rustiger aan wil doen en stopt.

Co, Freek en Dirk overwegen om met z’n drieën door te gaan dus Freek en Dirk gaan zich meer toeleggen op zingen. Maar toch blijft Dirk ook zoeken naar vocale aanvulling. Juni 2022 komt Ineke uit Dronten de band versterken, deze samenstelling zal op 22 december 2022 het laatste optreden hebben. Op maandag 6 februari besluit Dirk niet langer door te gaan in de huidige samenstelling. Gitarist Freek en Ineke nemen afscheidt van de band. Samen met de inmiddels aangetrokken toetsenman John zijn de 3 heren momenteel opzoek naar vocale en instrumentale aanvulling.