Een goed gevuld profiel op ik ben muzikant [handleiding]

25-09-2020 | Tips voor leden

Een goed ingevuld profiel op Ik Ben Muzikant biedt jou verschillende voordelen. Zo ben je beter vindbaar op het platform, kun je jezelf goed laten zien én kun je medemuzikanten sneller overtuigen voor jou te kiezen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw muziekprofiel sterk is? Je leest het in deze korte handleiding. Let op: je hebt een profiel nodig om deze stappen te kunnen volgen. Heb je deze nog niet? Schrijf je dan gratis in.

Hoe vul je jouw muzikantenprofiel goed in?

Een goede basis neerzetten voor je profiel op ikbenmuzikant.nl is niet moeilijk. De basisstappen zijn:

Zorg voor een aantrekkelijke profielfoto

Zonder profielfoto is je profiel niet zichtbaar en eigenlijk ook niet compleet. Zorg ervoor dat je foto upload die goed laat zien wie jij bent. Heb je een toffe foto van jou in actie met je instrument of microfoon? Perfect! Een profiel uploaden doe je door naar je profielinstellingen te gaan op profielfoto te klikken.

Profielfoto uploaden op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Nog even je foto bijsnijden en voila, je hebt een profielfoto!

Profielfoto bijsnijden op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Tips voor het selecteren van een goede profielfoto:

  • Zorg voor een goede kwaliteit: minstens 300 x 300 pixels
  • Zorg ervoor dat je herkenbaar: denk aan de afstand en belichting van de foto
  • Houdt de foto up-to-date: kies een recente foto
  • Denk aan de beeldverhouding: rond of vierkant is ideaal, want de foto wordt rond getoond. Rechthoekig is dus lastiger met uitknippen

Kies een passende cover foto

Wanneer je geen cover foto upload, krijg je de standaard foto te zien. Dat wil zeggen: je valt minder op, want er zullen meer mensen zijn met dezelfde foto. Zorg er dus voor dat je een leuke foto upload. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een concert, fotoshoot, studiosessie of een patroontje. Doe wat bij jou past. De afbeelding hieronder laat een aantal drie voorbeelden zien.

voorbeelden cover fotos ik ben muzikant jouw profiel invullen

Een cover foto instellen doe je door te navigeren naar je profiel instellingen en dan naar Profiel cover. De afbeelding hieronder helpt je op weg.

cover foto uploaden op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Vul alle instrumenten en genres in die jij écht speelt

Zoeken op basis van instrument en genre is een van de elementen die ikbenmuzikant.nl uniek maken. Het is de kern van de zoekfunctie en zorgt ervoor dat je snel een geschikte muzikant voor jouw project kunt vinden. Daarom worden ook alleen de profielen waarbij instrument(en) en genre(s) zijn ingevuld, getoond in het overzicht. Het is dus belangrijk om deze informatie goed in te vullen. Dit doe je door te navigeren naar je account instellingen. Vervolgens klik je op Profiel instellingen en daarna op expert. Hier kun je instrumenten en genres selecteren die jij speelt. Vul deze eerlijk en compleet in. Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld.

instrumenten en genres selecteren op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Vul extra relevante informatie in, zoals je ervaring

Als je toch bezig bent met het selecteren van je instrumenten en genres, vul dan gelijk jouw ervaring in. Zo kun je aangeven hoe lang je al muziek maakt, hoeveel jaar bandervaring je hebt en het aantal jaar podiumervaring je hebt. Die informatie is weer handig tijdens het zoeken naar medemuzikanten voor een project, band of orkest.

Introduceer jezelf met een korte bio: wie ben jij?

Stel jezelf voor met een leuke introductie tekst. Maak het persoonlijk, omschrijf wat muziek voor jou betekent en beschrijf jouw muzikale leven. Het leuke van de over mij tekst is dat je het kunt invullen zoals jij dat wilt. Het enige dat ik je wil zeggen, is: vul het in. De tekst kun je toevoegen via de instellingen van jouw profiel. Klikt op Widget Instellingen en selecteer Over Mij.

voeg een introductietekst toe op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Voeg een video toe

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar een video nóg meer. Je geeft jouw profielbezoekers direct een geweldig beeld van wie je bent en wat je kunt. Als je een online hebt staan van degelijke kwaliteit, voeg hem dan toe aan jouw muzikale CV. Toevoegen kun je eenvoudig doen bij de widgets in jouw account. Klik op video en plak de YouTube, Twitch of Vimeo link bij Video URL. That’s it, je hebt nu een video toegvoegdd

Upload foto’s / portfolio items

Met de foto’s / portfolio items kun je, naast je profielfoto, nog iets meer van jezelf laten zien. Dit is de perfecte plek om foto’s van jou en je instrument(en) uit te lichten. Of het nu foto’s van jou als slaapkamer-rocker zijn of foto’s van grote optredens, het geeft een beeld van wie je bent. En dat is belangrijk voor de leden die op zoek zijn naar medemuzikanten. Ook de foto’s kun je toevoegen bij de widgets in jouw profielinstellingen. Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld.

fotos toevoegen op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Upload 3 foto’s voor het mooiste beeld. Voeg een relevante titel voor de foto toe en laat het veld photo link leeg.

Meer foto’s = meer zichtbaarheid. Maak gebruik van de slideshow

Als je nog wat extra foto’s hebt en deze wilt laten zien, voeg ze dan toe aan de slideshow. Dit kun je doen bij de widgets in jouw profielinstellingen. Klik op slideshow en upload maximaal 5 foto’s. Let op: gebruik liggende foto’s voor het mooiste resultaat.

slideshow toevoegen op ik ben muzikant jouw profiel invullen

Voeg bijzondere of relevante skills toe

Bij iedere vorm van muziek, zang en iedere type instrument zijn er unieke skills, vaardigheden, die je kunt leren. Deze kun je mooi laten zien op jouw profiel. Ik raad je aan 3 – 5 vaardigheden te kiezen en die toe te voegen aan je profiel. Wees vooral lekker creatief hiermee! Heb je inspiratie nodig? Je kunt denken aan:

  • Fluitregister (zang)
  • Slaggitaar (gitaar)
  • Slap bass (basgitaar)
  • Harmonie zang
  • Bladmuziek lezen

… en ga zo maar door. Je kunt vaardigheden toevoegen bij de skills widget in jouw profielinstellingen. Voeg de titel toe, geef aan hoe goed je het beheerst en kies een kleurtje voor de balk. Hieronder zie je een voorbeeld.

vaardigheden toevoegen op ik ben muzikant jouw profiel invullen 1

Yess! Je hebt nu een goed gevuld profiel. Maar dit is slechts de basis ;-). Er is nog veel meer mogelijk, zoals het toevoegen van vrienden, aanmelden bij groepen, het plaatsen van berichten op je tijdlijn en meer. Een aantal van deze dingen zullen ook zichtbaar zijn op jouw profiel.

Uiteraard worden er ook nog nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zodat jij een nog beter profiel kunt creëren.